Examinando por Materia "Identificación de peligros y valoración de riesgos"
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Publicación Acceso abierto Diseño del sistema de gestión en seguridad y salud en el trabajo para la microempresa carne a la llanera YIP(Institución Universitaria Antonio José Camacho, 2022-01-25) Bedoya Rivas, Yajaira; Correa Espinosa, Luis AlbertoThis proposal sought to design a Management System for Safety and Health at work SGSST, through the intervention of various disciplines and with the active participation of all levels of the organization, in order to improve the conditions of work and health of the working population of the company “Carne a La Llanera YIP”, through coordinated actions to promote health, prevention and control of risks, in a way that promotes the well-being of the group and the productivity of the company. The SG-SST includes the planning, organization, execution and evaluation of interventions on Health Conditions and Working Conditions, it includes the practical description of the main elements that make up the Occupational Health and Safety Systems, based on the parameters established by the Ministry of Labor, especially those contemplated in Resolution 0312 of 2019, issued by the Ministry of Labor. The methodology used in this project is a case study, of a descriptive quantitative type, where the diagnostic tool designed by the Antonio José Camacho University Institution was used, to know the current situation of the SG-SST of the company under study. applied the initial evaluation established in Resolution 0312 of 2019, to know the SG-SST standards of the company. Subsequently, the structured survey was applied to know the sociodemographic study of the working population, followed by the use of the Colombian Technical Guide (GTC 45 of 2012), for the identification of hazards, the evaluation and assessment of the existing risks in the company; and finally the action plan was designed through a matrix with 50 established activities. The results of this investigation were the SG-SST for the company, the hazard identification matrix, risk assessment and assessment, and the action plan for the implementation of the management system. It is concluded that when workers receive adequate training, they carry out continuous personal improvement practices and develop a culture of quality prevention, thus minimizing possible occupational diseases and accidents.Publicación Acceso abierto Estrategia de madurez ergonómica de una empresa productora y comercializadora de alimentos en Cali(2021) Perlaza Cortes, Paula Lorena; Ruiz Sánchez, Marlly; Martínez Álvarez, Luz AméricaEl presente trabajo de grado muestra la aplicación del cuestionario Modelo de Madurez de Ergonomía (MMEE) en una empresa productora y comercializadora de alimentos en la ciudad de Cali, enfocándose en recolectar información, acerca del Nivel de madurez en que se encuentra la empresa respecto a los componentes tales como: aceptación, trabajo en equipo, alienación estratégica, gestión, entre otros. Es importante aclarar que el MMEE es una herramienta que analiza y evalúa la capacidad que tiene una empresa frente a la Ergonomía. Teniendo como objetivo principal plantear las estrategias para que una empresa productora y comercializadora de alimentos crezca en el nivel de madurez ergonómica, tomando los factores que hacen parte del MMEE y así poder proponer acciones de mejora para la empresa a partir de los resultados obtenidos de la evaluación. Los materiales y métodos que se tuvieron en cuenta fueron, la aplicación de un Mini Cuestionario del MMEE tomando los cuatro factores de la matriz de evaluación de acuerdo a lo que establece (Yordán Rodríguez Ruíz E. P.), donde se puede visualizar como un diagnóstico que arrojó la necesidad de aplicar la Encuesta del MMEE, a trabajadores y demás personal administrativo, además se hizo importante identificar el riesgo con mayor nivel de consecuencia en este caso el biomecánico . Como resultado y conclusión se obtuvo que en la empresa productora y comercializadora de alimentos los trabajadores están expuestos al riesgo biomecánico, encontrándose en un nivel muy alto debido al grado de desconocimiento de madurez ergonómica que hay en la empresa y que deben ser intervenidos con prioridad para lograr elevar el nivel de madurez ergonómica.